Egyesített vészhelyzeti állatvédelmi rendszer

Együtt könnyebb!

Fontos tanácsok állattartóknak!

March 26, 2020 13:24

Kérjük az alábbi tanácsokat fogadjátok meg:

1. Legyen legalább két ember, akit tudsz értesíteni szükség esetén, akik a haszon- és társállatokat el tudják látni (család, rokonok, barátok, szomszédok).

2. Társasházban élők karantén idején kérjék meg szomszédjukat, családjukat, hogy sétáltassák meg kutyájukat (megfelelő óvintézkedés, póráz, nyakörv, állat fertőtlenítése séta előtt és után).

3. Töltsd le, nyomtasd ki és töltsd ki a vészhelyzeti matricát, amit megtalálsz a www.evar.hu oldalon és rakd ki az ajtódra.

4. Sétánál ne simogass más állatot és ne engedd, hogy az állatod megsimogassák.

5. Legyen otthon elegendő mennyiségű táplálék és tartósan beteg állatnál gyógyszer is, amit könnyen megtalálható helyen tarts.

6. Az állat nem tud megbetegedni a koronavírustól, de bundája ugyanolyan hordozó lehet, mint egy szatyor, egy edény, egy kabát, a hajunk vagy a bőrünk.

7. A rendszeresen oltott állat immunizáltsága nem szűnik meg az oltás lejárati napján, ezért lehetőség szerint a védőoltásokat halasszátok későbbre (kivéve a kölyökkori oltássorozat).

8. Egyeztess az állatorvosoddal a nyitva tartását illetően mielőtt elindulsz, mert sok rendelő rövidített nyitva tartással vagy csak sürgősségi ellátással üzemel.

9. Amennyiben nincs senki, akire vészhelyzet esetén rá tudod bízni állatait úgy értesítsd a helyi önkormányzatot erről, legutolsó lehetőségként keresd fel a helyi civil állatvédő szervezetet, ha segítségre van szükséged.