Egyesített vészhelyzeti állatvédelmi rendszer

Együtt könnyebb!

Egységben az erő

April 20, 2020 22:01

Az EVÁR korábban is megszülethetett volna, hiszen az összefogásra mindig is nagy szükség volt az állatvédelemben.

Azért keltettük életre, hogy a veszélyhelyzetben előre tudjunk tervezni, segítsük és informáljuk a lakosságot, segítsünk egymásnak. Minden EVÁR tagszervezet abban segít, amiben a legjobban tud. Sajnos előre kell mindent megtervezni, mert a civil állatvédelem amúgy sincs jó helyzetben, alapesetben is a léte függ a civil adományoktól. A legfontosabb az élelmezés megoldása, amit egyöntetűen a Hangya Közösségre bíztunk. Hozzájuk továbbítjuk a beérkezett felajánlásokat, legyen az tárgyi vagy pénzbeli. Most mindenki a közösségért van.

Előre tervezünk és tárgyalunk több nagy céggel, hogy ha kell legyen egy telefonközpontunk alegységekkel, hogy ezzel is levegyük a terhet a 112 ügyeleteseiről és megfelelő segítséget kapjanak azonnal, akik állatvédelmi oldalról kerülnek bajba a veszélyhelyzetben.

Előre tervezünk és a közel 50 csatlakozó szervezet felmérte a befogadóképességeket, az ideiglenes helyeiket és minden olyan lehetőséget, hogy ha szükség van bővítésre, erőn felüli elhelyezésre ne akkor kelljen gondolkodni.

Előre tervezünk és kerestünk olyan ipari területet, ahol szükség esetén fel lehet állítani egy átmeneti állomást, ahol nagyobb egyedszámú társállatot tudunk szigorú szabályok mellett megőrizni. Mi vagyunk a front harmadik vonala ugyanis. Amennyiben az állat gazdájával valami történik az első, hogy a családban, rokonoknál, barátoknál keres segítséget. Ha ez nincs, akkor az önkormányzatoknak kell gondoskodni a társ és haszonállatokról és ha ez sem járható út, akkor jön a képbe a civil állatvédelem.

Ugyan ZS tervünk is van már és nagyon reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de szeretnénk köszönetet mondani a MÁV Zrt. vezetőségének, hogy megadták arra a lehetőséget, hogy ha kell legyen hol felállítani ezeket az ideiglenes állomásokat. Ez nagyon sokat jelent nekünk! Hálásak vagyunk érte!