Egyesített vészhelyzeti állatvédelmi rendszer

Együtt könnyebb!

Élet a veszélyhelyzet után kutyaszemmel

April 21, 2020 09:46

Van valami, amiről beszélnünk kell!

Mindenki az elmúlt hetekben sokat volt otthon, amihez a kutyák elég hamar hozzá tudnak szokni. Amikor visszaáll a régi életritmusotok a kutyátok nem biztos, hogy ilyen hirtelen vissza fog tudni állni, ezért kezdjetek el tréningezni!

Hogy ne szeparáljon a kutyátok az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni:

 
 

* A korábban megszokott időpontokban sétáljatok (nem random jelleggel, amikor eszetekbe jut).

* Szánjatok arra naponta legalább fél órát (aki tud többet is), hogy akár a folyosó végére, egy másik emelet gangjára üljetek ki olvasni, vagy menjetek el egyedül futni, bármit csinálni, hogy a kutyátok EGYEDÜL maradjon otthon nap közben is.

* Mivel a folyamatos otthonlét egyik velejárója a folyamatos kommunikálás és kapcsolat a kutyával igyekezzetek ezt tudatosan kezelni, tehát ne beszéljetek hozzá állandó jelleggel, ne kérdezzétek meg tőle óránként, hogy mizu Fifi? és hasonló dolgok.

* Negatív figyelem: a "mintha ott sem lenne" viselkedés bevezetésével megelőzhető lesz az, hogy később elkezdjen ugatni, vonyítani, lakberendezni vagy rongálni, ha egyedül marad.

* Ne az utolsó otthon töltött napon eszméljetek rá, hogy jó lett volna elkezdeni! Legyetek felelős és tudatos gazdák!

* +1 tipp: figyeljetek a táplálék mennyiségére és ha esetleg túl jól sikerült volna a karantén, vagy a kevesebb mozgásnak köszönhetően Buksira is felcsúszott egy kis felesleg, azt a fokozatosság elvét betartva lassan dolgozzátok le, mert nekik sem jó, ha nem megfelelő a kondíciójuk.