Egyesített vészhelyzeti állatvédelmi rendszer

Együtt könnyebb!

Az állatok nem fertőződnek meg és nem fertőznek

March 29, 2020 19:57

A vezető állategészségügyi diagnosztikai vállalat nem talál COVID-19 eseteket kedvencállatokban.

A Magyar Állatorvosi Kamara közleménye olvasható.

A vezető állategészségügyi diagnosztikai vállalat nem talál COVID-19 eseteket kedvencállatokban!!!

Máig többezer kutya- és macskamintát vizsgáltak, és nem volt pozitív eredmény!

WESTBROOK, Maine, Március 13, 2020—Az IDEXX Laboratories, Inc. (NASDAQ: IDXX), az állatorvosi diagnosztika és szoftverek területén világvezető vállalat ma bejelentette, hogy a cég nem talált mostanáig pozitív kisállat-eredményt a SARS-COV-2-re, a 2019-es, az emberekben légzőszervi tüneteket okozó koronavirusos betegségért felelős koronavirus törzsre (COVID-19).

Az IDEXX többezer kutya- és macskamintát vizsgált meg egy, a COVID-19 vírusra kifejlesztett új állatorvosi tesztrendszer validálási folyamata során. A teszt kifejlesztéséhez és validálásához felhasznált minták az IDEXX referencialaborba PCR-vizsgálatra beküldött minták voltak.

Ezek az új teszteredmények összecsengenek a jelenlegi szakértői véleményekkel, amelyek szerint a COVID-19 elsősorban emberről emberre történő átvitellel terjed, és alátámasztja azt, hogy fölösleges a kedvencállatokat a COVID-19 vírusra vizsgálni. A légzőszervi tüneteket mutató kutyák és macskák esetében ajánlatos állatorvoshoz fordulni, hogy a leggyakoribb légzőszervi kórokozókra megvizsgálják az állatot.

„Amennyiben a vezető egészségügyi hatóságok azt állapítják meg, hogy klinikailag releváns a kedvencállatok COVID19 vírusra történő tesztelése, az IDEXX azonnal elő tudja állítani és rendelkezésre bocsátani az IDEXX SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPcr™ Tesztet”, mondta Jay Mazelsky, az IDEXX Laboratories elnök-vezérigazgatója. „A kedvencállatok családunk fontos tagjai, és szeretnénk őket egészségben és biztonságban tudni. Továbbra is figyelemmel fogjuk kísérni a COVID-19-et és az kedvencállatok egészségét globális IDEXX Referencialaborhálózatunk segítségével, ahogy a helyzet változik.”

Az IDEXX Referencialaboratóriumok egy több mint 80 laboratóriumból álló globális hálózat, közös elkötelezettséggel a kedvencállatok jobb ellátása iránt. Az IDEXX folyamatosan keresi az új utakat, hogy többet tehessen, és több dolgot fedezzen fel, hogy jobbá tegye a kisállatok, emberek és haszonállatok egészségét és jólétét.

A COVID-19 vírus állatokra történő átviteléről és a COVID-19 betegségről szóló legfrissebb információkért kérjük, keresse fel az U.S. Centers for Disease Control and Prevention, the American Veterinary Association, vagy a World Organization for Animal Health COVID-19 forrásoldalait.